infa.lt

G. Kirkilas: „JAV dar kartą pabrėžė esanti tvirta Lietuvos sąjungininkė“

12 gruodžio
17:24 2016

Kęstučio Vanago/BFL nuotrauka

„Jungtinės Amerikos Valstijos dar kartą patvirtino Lietuvai, kad išlieka tokia pati tvirta Lietuvos ir kitų dviejų Baltijos valstybių – Estijos ir Latvijos – sąjungininkė bei labai vertina Lietuvos indėlį į viso pasaulio saugumą ir kovą su tarptautiniu terorizmu“, – teigia Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, grįžęs iš Seimo delegacijos vizito JAV, kur vyko kartu su Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoju, Užsienio reikalų komiteto nariu Mindaugu Puidoku, Užsienio reikalų komiteto nariu,  Tarpparlamentinių ryšių su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis grupės pirmininku Emanueliu Zingeriu ir Užsienio reikalų komiteto nariu Žygimantu Pavilioniu.

Vizito JAV gruodžio 4–6 dienomis metu Seimo delegacija kartu su Estijos ir Latvijos parlamentų delegacijomis susitiko su JAV Senato daugumos lyderiu, senatoriumi Miču Makoneliu (Mitch McConnell), Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku, senatoriumi Bobu Korkeriu (Bob Corker) ir senatoriais: Džonu Makeinu (John McCain), Ričardu Diurbinu (Richard Durbin), Ričardu Diuru (Richard Durr), Robertu Menandezu (Robert Menandez), Šerodu Braunu (Sherrod Brown), Christoferiu Kūnsu (Christopher Coons), Ronu Džonsonu (Ron Johnson), Chrisu Murfiu (Chris Murphy), senatore Džoni Ersnt (Joni Ernst).

Lietuvos delegacija taip pat dalyvavo susitikimuose su JAV gynybos sekretoriaus, kariuomenės, senatoriaus Dž. Makeino instituto bei kitų institucijų ir organizacijų atstovais.

G. Kirkilas akcentavo, kad vizitas į JAV vyko pačiu laiku, kadangi savo darbą pradėjo naujasis Seimas, o JAV vyksta naujosios Vyriausybės formavimas po prezidento ir parlamento rinkimų: „Senatas ir Kongresas turi didelę įtaką JAV užsienio ir saugumo politikos, taip pat biudžeto formavimui, todėl susitikimai su jų atstovais yra labai svarbūs. Džiugu, kad tarp JAV senatorių egzistuoja akivaizdus požiūris, kad Lietuva yra saugumo kūrėja, kuri prisideda prie tarptautinio saugumo didinimo ir kuriai yra svarbūs įsipareigojimai NATO“.

„Vizitas buvo dar reikšmingesnis tuo, kad tuo pačiu metu JAV lankėsi ir analogiškos parlamentinės delegacijos iš Latvijos ir Estijos. Turėjome galimybę išsakyti savo požiūrį į situaciją mūsų regione ir Ukrainoje. Taip pat sulaukėme signalų, kad tvirti santykiai su Lenkija yra itin svarbi Lietuvos saugumo sąlyga“, – tvirtina G. Kirkilas.

Vizito JAV metu Seimo delegacija dalyvavo susitikimuose su JAV Lietuvių bendruomene, JAV Lietuvos verslo taryba, lietuviškos ir užsienio žiniasklaidos atstovais, dalyvavo renginiuose Pasaulio lietuvių centre Lemonte, Čikagoje, Lietuvių dailės muziejuje, Čikagos lietuvių jaunimo centre ir kitur.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 43

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...