infa.lt

Seime bus minima Tarptautinė antikorupcijos diena

08 gruodžio
10:30 2016
Agnė Bilotaitė

Agnė Bilotaitė | bilotaite.lt nuotr.

Gruodžio 9-ąją – Tarptautinė antikorupcijos diena. Kaip ir kasmet, siekdama paminėti šią svarbią datą, parlamentinė grupė „Už Lietuvą be korupcijos“ organizuoja apskritojo stalo diskusiją ir apdovanojimus už sėkmingai įgyvendinamas antikorupcines iniciatyvas. Renginys vyks gruodžio 9 d., 10 val. K. Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai).

Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksika) įvyko aukščiausio politinio lygmens konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją. Šiemet sukanka 10 metų, kai Lietuva ją ratifikavo. Ta proga rengiama diskusija „Lietuvos įsipareigojimai įgyvendinant Jungtinių Tautų konvencijos prieš korupciją nuostatas: pasiekimai ir nesėkmės“.

„Šiuo renginiu siekiame atkreipti dėmesį į priimtus tarptautinius įsipareigojimus įgyvendinant JT koncepcijos apie korupciją nuostatas, kaip jas pavyksta įgyvendinti perkeliant į Lietuvos nacionalinę teisę ir jos praktiką.

Kalbėsime apie Lietuvos įvaizdį pasaulyje kovojant su korupcija, viešojo sektoriaus darbuotojų ir pareigūnų elgesio kodeksą, neteisėtą praturtėjimą ir kodėl neveikia išplėstinis turto konfiskavimas, lobizmą sveikatos apsaugos sistemoje, pranešėjų apsaugą”, – vardijo parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos” pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Po diskusijos bus pagerbtos labiausiai antikorupcijos srityje nusipelniusios organizacijos, dėl kurių pastangų ir kasdienio sunkaus darbo korupcijos Lietuvoje mažėja, o nepakantumas jai auga. Šiemet bus apdovanoti sveikatos apsaugos sistemoje dirbantys žmonės, institucijos, taip pat policijos pareigūnai.

Apskritojo stalo diskusija ir apdovanojimai jau tapo tradicija, kurios tikslas – apibendrinti antikorupcinės veiklos metus ir įvertinti Lietuvos pažangą kovojant su korupcija.

Maloniai kviečiame dalyvauti renginyje ir prasmingai paminėti Tarptautinę antikorupcijos dieną.

lrs.lt

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 41

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....