infa.lt

Britanijoje vis daugiau dirbančiųjų gyvena skurde

08 gruodžio
01:01 2016
Darbas

nuotrauka: studentaid.ed.gov

Skurdo lygmuo dirbančiųjų tarpe Britanijoje išaugo, nežiūrint į šalies ekonomikos pagyvėjimą, rašo BBC.

Naujo tyrimo duomenimis, surinktais Džozefo Raundtri Fondo (Joseph Rowntree Foundation), dėl aukštų būsto nuomos kainų apie 3,8 mln dirbančių žmonių – tai yra kiekvienas aštuntas – vos suduria galą su galu.

„Dirbančių skurdžių“ skaičius išaugo 1,1 mln žmonių nuo 2010-11 metų, ir 55% iš tarpo tų kurie skursta, – dirba.

Žmonės, gaunantys mažiau nei 60% skaičiuojant nuo pajamų vidurkio (tai yra lygmens, aukščiau ir žemiau kurio gauna pajamas vienodas skaičius žmonių), laikomi vargingais.

Tuo tarpu vyriausybė tvirtina, jog skurdo lygmuo šalyje mažėja, lyginant su 2010 metais.

„Nuo 2010 metų skurstančių žmonių skaičius sumažėjo 300 tūkstančių, bet mes žinome, jog dar daug reikia nuveikti. Mes didiname bendranacionalinį pragyvenimo minimumą ir atleidžiame milijonus žmonių nuo pajamų mokesčio, kas dirbti apsimokėtų“, – pasakė vyriausybės atstovas.

Britanijos valdžia pažadėjo sukoncentruoti dėmesį į „sunkiai besiverčiančias šeimas“. Tai yra tas, kurios randasi sunkioje finansinėje būklėje, nežiūrint į turimą darbą.

Savo pirmajame oficialiame pareiškime po pareigų priėmimo, premjerė Teresa Mey (Theresa May) pasakė: „Jeigu jūs iš paprastos darbininkų šeimos, tai jūsų gyvenimas kur kas sunkesnis, nei daugelis vyriausybėje galvoja. Jūs turite darbą, bet neturite garantijų“.

Tačiau Džozefo Raundtri Fondas pareiškia, jog ekonomika neveikia šeimų su mažomis pajamomis atžvilgiu. Pasak Fondo ataskaitos, 7,4 mln žmonių, įskaitant 3,6 mln vaikų, gyvena skurde, nežiūrint į tai, kad suaugę jų šeimų nariai turi darbą.

Po pozityviu paveikslėliu, kurį pristato vyriausybė, visuomenėje juntamas netikrumas rytdiena, prie ko prisideda ir augantis nedarbas, sako ekspertai.

„Ekonomika auga nuo 2010-ųjų metų, tačiau per tą laiką dėl išaugusių būsto nuomos ir paslaugų kainų, žemų atlyginimų ir lengvatinių išmokų sumažinimo kai kurioms darbingų gyventojų kategorijoms, daugelis šeimų, įskaitant ir pilnai užimtas darbe, pamatė priešais save pajamų sumažėjimo perspektyvą“, – pakomentavo ataskaitos duomenis Helen Barnard, vyresnioji JRF fondo analitikė.

„Ši ataskaita parodo, jog žmonės su mažomis pajamomis negali tikėtis pagerėjimo vien dėl ekonominio augimo ir didėjančio užimtumo, kad pagerintų savo finansinę padėtį“, – pasakė Barnard.

Britanijos finansų ministerijos tarpinės biudžeto ataskaitos analizė, parengta finansinių tyrimų Instituto, teigia, jog darbuotojai jaus pajamų deficitą dar daugiau nei 10 metų, 2021 metais uždirbdami realia išraiška mažiau, nei uždirbdavo 2008 metais.

Džozefo Raundtri Fondo duomenimis, „dirbančių skurdžių“ skaičius išaugo dėl aukštų būsto kainų, ypač privačiame sektoriuje, kur gyvenančių skurde žmonių skaičius per pastaruosius 10 metų padvigubėjo ir dabar sudaro 4,5 mln žmonių.

Pats aukščiausias skurdo lygis užregistruotas Londone – 27%, lyginant su bendranacionaliniu 6% lygmeniu.

Neseniai pateikta agentūros Savills ataskaita prognozuoja, jog per artimiausius 5 metus būsto nuomos kainos visoje šalyje augs žymiai greičiau (19%), nei nejudamo turto kainos, kurios, kaip laukiama, išaugs 13%.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...