infa.lt

Merkel paragino uždrausti parandžą ir nikabą „visur, kur tai įmanoma“

07 gruodžio
02:01 2016
Angela Merkel

Angela Merkel šiandien devintą kartą išrinkta KDS vadove | AFP

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmą kartą pasisakė už draudimą šalyje nešioti parandžą ir nikabą (nikabas) – musulmonių moterų drabužius, pilnai uždengiančius kūną ir veidą, rašo BBC.

Pasisakydama Krikščionių-demokratų sąjungos suvažiavime Essene, Merkel pasakė, jog dėvėti tokius drabužius reikia uždrausti visur, kur tik įmanoma iš teisinio požiūrio taško.

„Tai ne mūsų“, – pasakė kanclerė. Pasak jos, Vokietijoje, komunikacijos tarp žmonių metu įprasta rodyti veidą. „Todėl pas mus nepriimta dėvėti drabužius pilnai uždengiančius veidą ir kūną“, – paaiškino Merkel.

Anksčiau Merkel musulmonių moteriškų drabužių, pilnai dengiančių veidą ir kūną dėvėjimą vadino žlugusios integracijos požymiu.

Prieš tai, Merkel vengė atsakyti į klausimą apie tai ar gali būti toks draudimas Vokietijoje. Vokietijos vidaus reikalų ministerijoje tokių priemonių priėmimą vadino sudėtingu.

Taip pat kanclerė priminė apie savo įsipareigojimus neleisti pasikartoti situacijai, kuri susiklostė migracijos krizės šalyje piko metu 2015-ųjų rudenį, kai į Vokietiją plūstelėjo šimtai tūkstančių nelegalių imigrantų.

tai buvo ir išlieka mano politiniu uždaviniu. Ir ties tuo mes dirbame daugelio mėnesių eigoje“, – pasakė ji.

Merkel pareiškė ir apie būtinybę išsaugoti susitarimo tarp ES ir Turkijos įsipareigojimus, kurių rėmuose Ankara sutiko stabdyti migrantų srautus. 2015 metais į Vokietiją atvyko apie 890 tūkstančių migrantų siekiančių pabėgėlio statuso.

Be to, Merkel pareiškė, jog Vakarų lyderiai nesiima pakankamų priemonių spręsti susiklosčiusią Aleppe situaciją. „Situacija Aleppe tapo gėda, todėl, kad mes nesugebėjome organizuoti humanitarinio koridoriaus, tačiau mums būtina dėti pastangas jam sukurti“, – pažymėjo ji.

Antradienį Merkel buvo perrinkta Krikščionių-demokratų sąjungos vadove. Anksčiau ji paskelbė apie savo ketinimą 2017-aisiais vėl kelti savo kandidatūrą į Vokietijos kanclerio postą. Pasisakydama suvažiavime ji teigė, jog Vokietijos laukia pati sudėtingiausia rinkimų kampanija.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...