infa.lt

Sirija: Egiptas patvirtino savo paramą Asado koalicijai

30 lapkričio
13:15 2016

koalicija

Egiptas užėmė aiškią poziciją Sirijos atžvilgiu. Šis įvykis turi didžiulę reikšmę ir iš esmės keičia situaciją. Lapkričio 22 pasisakydamas portugalų TV kanale RTR, Egipto prezidentas Abdel Fattah al-Sisi viešai patvirtino savo palaikymą Sirijos prezidento Bašaro Asado pajėgoms,rašoma strategic-culture.org tinklapyje.

Atsakydamas į klausimą ar Egiptas išsiųs kariuomenę į Siriją, jis pareiškė: „Mūsų prioritetas – palaikyti mūsų kariuomenės pajėgomis kai kurių Libijos sričių kontrolę bei kova su ekstremistinėmis pajėgomis palaikant taiką, tame tarpe Sirijoje ir Irake“.

Susibūrusios apie Asadą koalicijos palaikymas iš Egipto pusės, yra fundamentalios reikšmės faktorius, keičiantis žaidimo sąlygas. Vakaruose karas Sirijoje buvo vertinamas kaip didele dalimi konfliktas tarp sunitų ir šiitų. Dabar gi, stambiausia sunitų valstybė užėmė poziciją, palaikančią Sirijos vyriausybę, kad taptų koalicijos sąjungininke su Rusija. Tarpkonfesinė konflikto interpretacija daugiau nebegalioja.

Sirijos ginkluotosioms pajėgoms ir jų sąjungininkams lapkričio 26 dieną pavyko perimti Hanano kontrolę – svarbų rajoną Aleppo šiaurės-vakarų dalyje. Po Aleppo išlaisvinimo Rusijos palaikoma koalicija Sirijoje kontroliuos didžiules šalies teritorijas.

Egipto sprendimas palaikyti Sirijos vyriausybę suteikė galimybę įtakoti įvykius regione iš pozityviosios pusės.

Plačiu mastu, koalicijos šalių susijungimas kovai su regioniniu terorizmu, liudija apie galimybę kažkuriuo momentu ateityje, sudaryti nepriklausomą nuo JAV karinį bloką.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 61

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....