infa.lt

Poodiniai kaklo raumenys – jauno, gražaus ir sveiko kaklo paslaptis [2]

24 lapkričio
11:08 2016

Graži kaklo oda

tęsinys, pradžia čia

Aprašysime vieną nuostabų mūsų kūno raumenį – poodinį kaklo raumenį (platysmą). Jis gerokai skiriasi nuo įprastų kūno raumenų, amžius jį keičia ir pažeidžia. Nuo jo būklės labai priklauso kiek graži ar atvirkščiai, negraži bus jūsų kaklo oda. Įžanginis aprašymas buvo pirmoje šio straipsnio dalyje, todėl dabar seks praktiniai pratimai, kurių pagalba galima koreguoti raukšlių susidarymą ant jūsų kaklo ar/ir apatinėje veido dalyje.

Pratimas 1

Poodinio kaklo raumens, kaip ir kitų raumenų, treniruotę reikėtų atlikinėti statišku režimu. Raumuo maksimaliai įtempiamas, įtempimą laikome apie 6 sekundes, tuomet seka visiškas jo atpalaidavimas.

Pažiūrėkite į nuotrauką viršuje ir bandykite suprasti, kur yra jūsų poodinis kaklo raumuo. Įtempdami šį raumenį, jūs galite pajausti jo ilgį iki pat krūtinės raumenų bei plotį beveik iki pažasčių.

Norint įtempti poodinį raumenį, reikia patempti žemyn apatinę lūpą ir smakrą. Smarkiai įtemptas kaklo raumuo bus aiškiai matomas – odoje atsiras tokie vertikalūs „šonkauliai“. Jų bijoti nereikia– būtent jų maksimalaus tvirtumo ir reikia siekti atliekant pratimą.

Pasistenkite įsitempti kiek įmanoma labiau. Kad kaklo raumuo dar labiau įsitemptų, galima užriesti apatinę lūpą. Jūsų veidas tuo metu atrodys ne itin maloniai.

Atpalaiduokite veidą ir vėl įtempkite, mintimis padėdami tempimui. Įtampa turi jaustis visoje priekinėje kaklo dalyje ir krūtinės viršuje iki raktikaulio ir pažastų. Įtempimą padės palaikyti kvėpavimas – įkvėpkite tuo metu, kai įtempiate raumenį.

Šiek tiek pailsėkite. Ar jautėte įtampą nugarinėje kaklo dalyje? Jei taip, tai reiškia, jog neteisingai laikote galvą. Laikyseną galima ir būtina taisyti tikslingai (atskirai), o dabar paprasčiausiai raskite tokią galvos padėtį, kurios dėka stiprieji galvos ir kaklo raumenys neįsitempia, tuomet, kai jūs visa jėga įtempiate poodinį kaklo raumenį.

Kitą kartą, kai įtempsite raumenį, atkreipkite dėmesį į ant veido atsiradusias raukšles bei burnos formą, kurią keisdami galite panaikinti visas atsiradusias klostes. Įsiminkite, kaip reikia išsižioti, kad net tuomet, kai itin stipriai įtempiate poodinį kaklo raumenį, oda ant skruostų, lūpų ir po apatine lūpa nesiraukšlėtų.

Teisingai treniruojantis, po kiekvieno pratimo raumenis būtina visiškai atpalaiduoti. Išmokite gerai pajausti, kaip atsipalaiduoja kaklo raumuo – nuo krūtinės link smakro, apatinės lūpos ir burnos kraštų.

Pratimas 2

Atliekant šį pratimą pirmą kartą jums prireiks veidrodžio. Gali būti, kad įtempus raumenį keičiant burnos formą jums prireiks rasti tokią, kuri neleis aplink burną, po apatine lūpa ir ant skruostų susidaryti naujoms raukšlėms.

Taipogi svarbu aiškiai atskirti poodinio raumens įsitempimą nuo galimo apatinio žandikaulio raumens, stipriųjų galvos bei kaklo, esančių nugarinėje dalyje, įsitempimo. Teisinga galvos padėtis (viršugalvis aukštyn) padės jums neįtempti šių raumenų.

kaklo-veido raumenys

Įkvėpdami, mintimis padėdami raumeniui įsitempti, nuleiskite apatinę lūpą ir apatinį žandikaulį taip, kad poodinio kaklo raumuo maksimaliai įsitemptų ir „šonkauliai“ aiškiai matytųsi.

Suskaičiuokite mintyse 6 sekundes ir iškvėpdami visiškai atpalaiduokite kaklą.

Pakartokite pratimą dar 4-5 kartus su 2-3 sekundžių pertraukomis.

Turite išmokti gerai pajausti ne tik poodinio kaklo raumens įsitempimą, tačiau ir atsileidimą: stenkitės po kiekvieno pratimo pajausti atsipalaidavimą, judantį iš apačios link smakro, apatinės lūpos bei burnos kampų. Pratimų metu atidžiai stebėkite savo veidą: likusieji veido raumenys turi išlikti neįsitempę, ant veido neturi atsirasti naujų ar pagilėti esamos raukšlės.

Technikai tobulėjant, poodinio kaklo raumens liftingą galėsite atlikti be ryškių vertikalių klosčių susidarymo. Paprasčiausiai išmoksite pajausti savo poodinį raumenį bei valdyti atskiras jo sritis.

Darydami pratimus stebėkite burną. Nenuleiskite lūpų kampučių – tai naujų raukšlių susidarymo priežastis. Geriau laikyti jas pusiau iššieptas. Ekonominis variantas: laikome suspaudę kumščius, fiksuojame poodinį kaklo raumenį ties raktikauliu. Ir raumuo treniruojasi, ir ne taip baisiai atrodo aplinkiniams.

Pats lengviausias būdas ištreniruoti poodinį raumenį ir neturėti sudribusio kaklo – išmokti groti pučiamuoju instrumentu. Pažiūrėkite į trimitininkų ir saksofonininkų nuotraukas – su kaklo oda jie neturi jokių problemų.

Pratimas 3

Pratimai poodinio kaklo raumeniui treniruoti. Esant sudribusiems raumenų audiniams po smakru atsiranda vertikalios raukšlės, o kadangi šis raumuo įsipina ir tempia burnos kampų odą, tai raukšlės matosi ir ant smakro bei skruostų. Kaklo raumenų tonusui pakelti reikalingi įvairūs pratimai.

Šie pratimai yra tokie: galvos sukimas, jos lenkimas pirmyn, atgal ir į šalis ir kt. Taip pat reikalingi ir specialūs pratimai:

1) palenkus galvą į priekį delnais spaudžiame odą priekinėje krūtinės dalyje II-III šonkaulio aukštyje. Po to, įkvepiant ir pirštais fiksuojant odą ant šonkaulių, lengvai pakeliame galvą ir atlošiame ją atgal, taip įtempdami poodinį kaklo raumenį. Iškvepiant, galvą gražiname į vertikalią padėtį. Visą judesių ciklą kartojame 3-6 kartus;

2) lėtai įkvepiame per nosį ir, plačiai žiodamiesi, galvą atlošiame. Tada, laikydami galvą tokioje padėtyje ir iškvėpdami per nosį lėtai užsičiaupiame. Gražinus galvą į vertikalią padėtį seka 2-3 sekundžių poilsis. Pratimas kartojamas 3-6 kartus.

Pratimas 4. Simchasana – Liūto poza

Liūto poza

Iškišant liežuvį pasikelia poliežuvinis kaulas; aktyvuojasi virškinimo sistema, poliežuvinis raumuo, raumuo, esantis virš liežuvio, tiesusis pilvo raumuo, dubens raumenys, taip pat raumenys, prisitvirtinę prie krūtinkaulio.

Stiprus iškvėpimas („liūto riaumojimas“) aktyvuoja diafragmą, dubens raumenis ir raumenys, valdantys balso stygas. Taipogi įsitempia poodinis kaklo raumuo, viršutinis ir vidurinis akių raumuo (sukantys akis).

Simchasana stimuliuoja daugybę raumenų, kuriems dažniausiai skiriama mažai dėmesio. O juk kaklo srities judesių sutrikimai tiesiogiai susiję su sustingusia liežuvio ir žandikaulio zona.

Be to, simchasana tonizuojančiai veikia poodinį kaklo raumenį, pasiekiamas geras kosmetinis efektas. O sąmoningas šių raumenų įtempimas iškvepiant leidžia jiems geriau atsipalaiduoti įkvėpimo metu.

Įvairūs pratimai

Ištempkite lūpas stipriai spausdami burnos kampus prie dantų. Suskaičiavę iki 10 pradėkite lėtai spausti lūpas link centro. O dabar pajudinkite lūpas į kairę ir dešinę. Jaučiate, kaip įsitempia kaklo ir smakro raumenys? Dabar galima atsipalaiduoti ir perbraukti delnais per veidą iš apačios į viršų – tai padeda nuimti įtampą.

Pabandykite išsižioti ir ištarti ilgą „aaa“ neištempiant ir nesuspaudžiant lūpų. Pavyko? O dabar mintyse suskaičiuokite iki 15 ir nejudindami žandikaulio lėtai suglauskite lūpas. Jums nepavyks to padaryti iki galo – burna liks šiek tiek pravira. Tokioje padėtyje reikia išbūti skaičiuojant iki 10. Tuomet galima atsipalaiduoti. Kai pratimą išmoksite gerai, kartokite jį 3 kartus per dieną.

Suspauskite dantis ir kaip įmanoma smarkiau ištempkite apatinę lūpą. Suskaičiuokite iki 15. Poodinis kaklo raumuo – platysma – taipogi įsitemps! Atsipalaiduokite, o paskui pabandykite įtempti abi lūpas vienu metu. Pakartokite.

Pabandykite pašvilpauti 5-10 sekundžių prispaudę lūpų kampus prie dantų.

Po to kaip įmanoma labiau išpūskite žandus ir imkite maišyti orą burnoje ratu – nuo kairiojo skruosto link dešiniojo per viršutinę lūpą, link kito skruosto – per apatinę. Tada šiek tiek atloškite galvą ir atsargiai išpūskite orą. Įsivaizduokite, jog nupučiate dulkę. Pakartokite 3-5 kartus.

Pasiremkite alkūnėmis į stalą, sudėkite lūpas dūdele ir smarkiai suspauskite dantis. Reikia sulenktais pirštais braukyti iš apačios į viršų per žandikaulio ilgį iš abiejų pusių. Taipogi nepamirškite lengvai spausti įsitempusius raumenis. Po to reikia masažuoti skruostus link lūpų. Galiausiai suspauskite skruostus delnais ir suskaičiuokite iki 10. Atsipalaiduokite. Keletą kartų paplekšnokite delnais per veidą ir kaklą.

econet.ru

parengė: Darius Dimbelis

Gerbiamas skaitytojau (-a), jeigu manote, kad informacija teikiama šioje svetainėje jums buvo kažkuo naudinga, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....